Skip to main content

Egyetemi tanársegéd vagy helyettes tanár

- 2021. 07. 01.

Így indul a bulvárcikk. Tehát egy egyetemi tanársegéd három diákkal kavar.  „A 24 éves Ashlyn Faye Bell, akit tavaly nyáron tartóztattak le, azzal igyekezett védekezni, hogy előadta: nem gondolta, hogy a tanársegédek nem folytathatnak viszonyt a diákokkal.” Még itt is tanársegéd, persze azért van egy kis gyanúnk.  „A bíróság végül négy év szabadságvesztésre ítélte a fiatal helyettes tanerőt.” A végén kiderül, hogy nem is tanársegéd, hanem csak helyettes tanerő vagy tanárhelyettesítő, valószínűleg egyébként képesítés nélküli tanár.

Szögezzük le: a tanársegéd egy egyetemi fokozat, többnyire doktorátussal (egyes esetekben nem, de azt most ne firtassuk). A helyettes tanár sokféle lehet, a cikkből nem derül ki.

Nem hittem volna, hogy a honvédségi vicc valósággá válik.

– Megkérdezi az őrmester a bevonulóktól:

– Maga mi civilben?

– Jelentem, tanár vagyok!

– És maga?

– Én is tanár vagyok!

– És maga?

– Jelentem, én egyetemi tanársegéd vagyok!

– Hát igazán összeszedhette volna magát! A többiek mind tanárok, maga meg csak egy tanársegéd!

És mit üzenhetünk az tanársegédséget és helyettes tanárral összekeverő újságírónak?

– Mi a foglalkozása, újonc?

– Diplomás tanár és író vagyok, őrmester úr!

– Nem tesz semmit, majd mi embert faragunk magából!

(A tudósítás forrása: bulvárlap, 2021.05.03.)

One Reply to “Egyetemi tanársegéd vagy helyettes tanár”

  1. Egyetemi tanársegéd, vagy helyettes segédtanár?

    Jó kérdés, de azt hiszem, hogy mindkettő – a menyem egyetemi tanársegéd, asszisztens a Kémiai Egyetemen Ljubljanában, doktorandusz, fiatal kutató az említett tnszéken. nagyon sokat dolgozik, helyettesíti a professzorokat az óraikon, ő is gyakorlati órákat tart, több nemzetközi kutatási projektben vesz részt a tanszék különböző részlegein, és írja a doktori munkáját, közben kutatásoban vett részt Regensburgi Egyetemen. Saját kutatási eredmnényeit is szabadalmaztatta, feltalálta a vanilint természetes anyagban, izolálta – mint Szentgyörgy Albert a C-vitamint a paprikában. Tehát, az első szabadalama is valóra vált, világviszonyxlatban ő az első kémiku, aki a vanilint kiválasztotta valamilyen növényből. Szóval, rettenetesen büszke vagyok rá – sokszor sír, amikor a kémiai proscesszusai nem adnak eredményeket és újra kell kezdeni a kemény munkát….s nem feladni…És, elismerik, amit csinál… – ő megérdemli, hogy egyetemi tanársegédnek nevezzék 27 évesen…

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x