Papp Andrea

Magyari Sára

Balázs Géza

Balázs Géza

Harangozó Imre

Harangozó Imre

Ilosvay Selymes Pál

Ilosvay Selymes Pál

Dede Éva

Dede Éva

(Ny)elvi kérdések   1-100.

Horváth Péter Iván

Horváth Péter Iván 100 ismeretterjesztő írása

Írások

Nyelvemre harapva
1-75.

Hartay Csaba

Hartay Csaba 75 szatirikus nyelvi írása

Írások

Takázás
1-45.

Horváth Péter Iván

Magyari Sára 45 nyelvi esszéje

Írások

Szólás-mentés 1–50.

Pomozi Péter

Pomozi Péter 50 írása

Írások

Korrekt troll 1-77.

Halmai Tamás

Halmai Tamás 77 korrektorglosszája

Írások

Kávéházi szeglet 1-26.

Fráter Zoltán

Fráter Zoltán 26 esszéje

Írások

Borostyánkő 1-88.

Puszay János

Puszay János 88 esszéje

Írások
Balázs Géza

A multikulti egyéniség Tetten ért szavak 136.

2020.08.10.1 hozzászólás

Mire vágyik az ember az IC-n, azaz intercityn, esetleg városközin? Természetesen olvasnivalóra. S ezt kínálja is vasút: Intercity Magazin (a MÁV-Start Zrt. kiadásában).

S benne természetesen ilyesmire vágyik maszkban ülve: Varázslatos Azori-szigetek, Hazai gejzírek nyomában, valamint egy interjúra egy vízilabdázóval, mert ilyesmiről soha sehol nem lehet olvasni.

És a címlapon pedig erre vágyik a magyar utas: A multikulti egyéniség (London képével).

Igen, Budapest és Nyíregyháza között az ember a multikulti egyéniséggel kíván megismerkedni, meg Londonnal, ahogy írják „testközelből”, „Londonban garantáltan magunkra fogunk ismerni”… Hogy Londonnak mi köze a magyar vasúttársasághoz, nem tudom – szerintem nincs ember, aki Londonba vonatozna Budapestről.

Ezután következnek a londoni közhelyek. Majd végül: „Ha augusztus-szeptember környékén látogatunk el Londonba…” Nos, tessék akkor most ellátogatni Londonba, ha sikerül a be- és kilépés, COVID-teszt stb. És a Budapest—Nyíregyháza IC-n valóban erre kell buzdítani az embereket: „Ha valaki belefáradt Londonba, az az életbe fáradt bele, mivel Londonban minden megvan, amit az élet kínálni tud.” Csak én gondolom, hogy ezzel azt üzenik: hagyjuk itt Magyarországot? S csak én éreztem rendkívül otthontalanul, idegennek magamat Londonban? És itthon – otthon?

Kép: BG

 

1 hozzászólás

#1 KK 2020. 08. 12. 22:27:04

Saját tapasztalatom az, hogy Anglia mindig is vonzott minket, magyarokat. Mert az angolok nagyon másmilyenek: pozitívak, kedvesek, könnyedek, mobilisak, felszínesek. Kinek ez, kinek az. Meg hát a lehetőségek…Én pl. imádtam ott lenni, de lehet, most már engem sem vonzana annyira. De mért van az, hogy itthon meg azt mondjuk “Bezzeg Anglia…”, “Bezzeg Kuala Lumpur…” Most viszont sehol se olyan nagyon jó: mindenhol ott lebeg a koronavírus (lehetősége). Talán a jelen helyzeten próbált túllépni a cikkíró, valamiféle angolos derűvel, csak kicsit mellényúlt?

Új hozzászólás