Skip to main content

Bevezető

Balázs Géza - 2015. 03. 01.

Az elmúlt években számos buddhista országban megfordultam, buddhista emlékhelyeket kerestem fel, részt vettem buddhista zarándoklaton. Tapasztalataimról beszámoltam a Zsigmond Király Főiskolán a Magyar Szemiotikai Társasággal közösen rendezett vallásszemiotikai konferenciákon, tanulmányaimat a Vallástudományi Szemle közölte. Mivel a nyomtatott kiadvány nem mindenki számára elérhető, ezért az E-nyelv Magazinban digitális formában is közzéteszem a tanulmányokat. A fényképeket a szerző, Balázs Géza készítette.

Képek 2011 141

A tanulmányok eredeti lelőhelye:

Vallási szinkretizmus a mai Mianmarban (Burmában). Vallástudományi Szemle, 2010/3. 19—28.
Lumbiní, Buddha szülőhelye mint születő kultikus hely. Vallástudományi Szemle 2011/3. 65—74.
A laoszi élő buddhizmus. Vallástudományi Szemle, 2012/3. 14-24.
Négy vallás szent helye: az Ádám-csúcs. Buddhista-hinduista-muszlin zarándoklat Srí Lankán (2013). Vallástudományi Szemle, 2013/4. 23-33.

2 Replies to “Bevezető”

  1. bár nem nagyon értem, hogy a buddhizmus hogy kerül ide, azért érdekes :)))

  2. Olvastam Várkonyi Nándornál, hogy valószínűleg az európai táblaképek (nyomtatványok) őse a buddhista ‘szentképek’-től ered. A buddhizmus világa több magyar írót megérintett, Féja Géza konkrétan ír erről Tamási Áronra utalva. A téma még bőven folytatható.

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x