Papp Andrea

Magyari Sára

Balázs Géza

Balázs Géza

Harangozó Imre

Harangozó Imre

Ilosvay Selymes Pál

Ilosvay Selymes Pál

Dede Éva

Dede Éva

(Ny)elvi kérdések   1-100.

Horváth Péter Iván

Horváth Péter Iván 100 ismeretterjesztő írása

Írások

Nyelvemre harapva
1-75.

Hartay Csaba

Hartay Csaba 75 szatirikus nyelvi írása

Írások

Takázás
1-45.

Horváth Péter Iván

Magyari Sára 45 nyelvi esszéje

Írások

Szólás-mentés 1–50.

Pomozi Péter

Pomozi Péter 50 írása

Írások

Korrekt troll 1-77.

Halmai Tamás

Halmai Tamás 77 korrektorglosszája

Írások

Kávéházi szeglet 1-26.

Fráter Zoltán

Fráter Zoltán 26 esszéje

Írások

Borostyánkő 1-88.

Puszay János

Puszay János 88 esszéje

Írások
Balázs Géza

Buli Tetten ért szavak 43.

2012.11.15.1 hozzászólás

Szeretem az egyetemista újságokat. Kicsit az én életemről is szólnak… Gondolom, amikor kézbe veszem őket. Azután kiderül, mégsem. Az én egyetemem, vagy Gorkijjal szólva, az én egyetemeim nincsenek benne.

Most egy vidéki egyetem hallgatói újságjába lapozok bele. Az újság kétharmada a buliról szól. A címek: A legjobb Gólyatáborom, Gólyatábor szervezői szemmel, Megkérdeztük: mi a véleményed az idei Gólyatáborról (nagy g-vel, ami ugyebár…), Újra kedd a hivatalos egyetemista buli est.

Van a lapban egy belgiumi cikk is, ezzel a címmel: Belgium – sörrel, csokoládéval folyó Kánaán… (Vagyis ez is buli.) Van egy interjú: Interjú egy Szigetes fellépő zenekarral (Szigetes nagy Sz-szel, ami ugyebár… Tehát ez is buli.) Vannak reklámok. A reklámokból is megtudhatjuk, hogy az egyetemista élet buli: Minden kedden fősulis házibuli, egyet fizetsz, kettőt vihetsz akciók. Legyél te a megye szépe. (Tehát buli.) Gyere el a Kalandházba… Gondtalanul a felsőoktatásban (tehát buli, hirdeti a diákhitel).

Ne ítéljünk hamar, olvassunk bele a cikkekbe, hátha nem is bulitudósítások! Például: Megkérdeztük, mi a véleményed az idei Gólyatáborról (tehát nagy g-vel). H. M. (nem kiskorú) egyetemi hallgató véleménye: „Nagyon tetszett a Gólyatábor, mert jók voltak a programok, nagyon összeszokott a társaság, elit emberek gyűltek össze ezen a rendezvényen. Jól éreztem magam.” (Tehát buli.) Mind a hat vélemény ilyen: mindennel meg voltam elégedve, tetszett, rettentő jól éreztem magam… Igazából az „elit emberek gyűltek össze” érdekes most számomra.

Van más cikk is, például az új egyetemi lelkésszel. Ez érdekes és elgondolkodtató írás, bár ordító helyesírási hiba teszi komolytalanná: „Nagydolognak tartom, hogy az egyetem kezdeményezte a lelkészséget…” Nagydolog így egybe… De hát az újságírás csak egy buli…

1 hozzászólás

#1 kalmanchey 2013. 01. 5. 20:22:10

Olvasom, hogy a felvételikor szokásos ponthúzó buli idén már elmarad. Kiderült, a ponthúzás is csak egy buli… Még jó, hogy elmarad.

Új hozzászólás