Skip to main content

Áprilisban akár 30 centis fű is nőhet!

- 2012. 03. 11.

Mi lesz itt tavasszal?

Ítéletidő-kikelet. Gondolok itt a fülsértő madárcsicsergésre, a zavaróan színes virágokra. Az eddigi előrejelzések szerint rügyek is pattannak majd. Ez ellen sajnos nem lehet védekezni, át kell vészelni a rügyfakadást. De ami a legérdekesebb, az a fű, amely irtózatos növekedésnek indul majd a jó idő beálltával, főleg, ha egy kis langy eső is esik mellé.

Mire számítsunk?

Természetesen a legrosszabbakra. Lehet olyan telek, ahol, ha nem nyírják le a kellő időben a gyepet, akkor akár húsz-harminccentis fű is kialakulhat. Már most érdemes beindítgatni a fűnyírókat, tenni velük egy rajkört, akár a havon is.

Milyen veszélyeket rejt a hirtelen megnőtt fű a lakosság számára?

A burjánzó fű akadály. Az autósoknak is fel kell készülniük az úttestre behajló fűszálakra. Ez megzavarhatja őket a vezetésben. Egy fűszál letépése is kockázatokat rejt, mivel az éles levelek felsérthetik a bőrünket, komoly sebészeti beavatkozást is vonhat maga után egy ártalmatlannak tűnő fűtépkedés.

Mi lesz a hőmérsékletekkel?

Tragikus emelkedésnek indul majd. Már most leszögezném, hogy akik szívpanaszokkal küzdenek, azoknak ez a felmelegedés maga lesz a pokol. De a fejfájósoknak is. Azaz mindenkinek borzalmas lesz, de nem tehetünk ellene semmit. Összeszorított fogakkal várjuk hát a tavaszt, ez minden, amit javasolni tudok.

Arról mi a véleménye, hogy maguk folyton riogatják a lakosságot?

Inkább úgy fogalmaznék, hogy próbáljuk megnyugtatni a lakosságot, hogy nem mindenki hal bele az egyes évszakokba. Csak majdnem mindenki. Ha megnézzük a statisztikákat, akkor a legtöbb haláleset vagy télen, vagy tavasszal, vagy nyáron, vagy pedig ősszel történik. Ezek tények, nem árt az elővigyázatosság.

One Reply to “Áprilisban akár 30 centis fű is nőhet!”

  1. Stílusbravúr! Gratulálok! Akár folytat-hat-ja is!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x