Skip to main content

Az én közhelyszótáram II.

- 2011. 04. 11.

Pornó, pornósztárok: Kurvák, mert aki pénzért kefél, az kurva, pont. A faszik injekciózzák a farkukat, hogy órákig álljon. Szégyen, hogy manapság pornósztárok is vezethetnek műsort a tévében. Az Internet okádja a szexet. Haldoklik a pornóipar, pont az Internet miatt. Végül mindegyik megbánja, ott van például Michelle Wild. És azok után még van kedvük otthon a párjukkal ágyba bújni? Torzít, a fiatalok azt hiszik, ilyen a szexualitás. Azt láttad, amikor Cicciolina lóval…?

Sör: Nyáron én is meg szoktam inni egy-egy pohárral, olyankor jólesik. Inkább, mint szürcsöljem azt a sok szar, cukrozott üdítőt. Tele van létfontosságú vitaminokkal. Egészséges, mert tisztítja a vesét. Az Oktoberfesten nők is literes korsókból vedelik. Régen nagy szám volt, ha lehetett egyáltalán kapni. A sörhas állítólag nem a sörtől alakul ki, hanem a kajától, amit utána bezabálsz. Sörivó vagyok, folyékony kenyér, stb.

Tesco: Gazdaságos. Hazánkba csak a selejtet nyomják. Külföldön minőségi áru van a polcokon, de itt? Én direkt nem ott vásárolok. Esetleg, ha akció van, bár az is átverés, nem is olcsóbb, csak azt hiszed. Egér volt a kenyérben, én láttam. Patkány szaladt a sorok között, anyukám munkatársa látta. Szemmagasságba teszik a drága, lejárt termékeket, hogy csak azt vedd észre. A kenyér fel van fújva, a kifli is. Másnap már ehetetlen. A madaras Tesco az melyik is?

Internet: Ma már többet vagyunk online, mint offline. Fent van a neten egy videó, láttad? Átküldöm. Keress rá a neten. Felhasználói szinten. Az ovisok hamarabb tudják kezelni az egeret, mint a Legokockát. Az idősebb korosztály idegenkedik tőle. De már vannak, akik behódoltak neki. Nagyanyám is csetel, durva. Nekem ne küldjél vírusokat. Adnál egy e-mail címet? Ha fent vagy a neten, mindent tudnak rólad. Nincs net, meg vagyok lőve. Mi lenne, ha holnaptól nem lenne? – Hálás téma.

Mobiltelefon: Már szinte a hajléktalanoknak is van. Utánad dobják, csak írd alá a hűségnyilatkozatot. Agydaganatot okoz, ha sokat telózol. Vagy nem? – Hálás téma. Nincs valakinek egy Nokia töltője? Leteszlek, mert lemerülök. Csá, majd csörgök! Nekem nem tetszik az érintőképernyős, egy telefonon legyenek gombok. Hány megapixeles a kamerája? Volt egy Samsungom, nem szerettem a menüjét. Okostelefon. Nekem nem való drága telefon, elhagyom részegen, ellopják, akkor meg minek? Utálom az sms-t, ha akarsz valamit, hívj fel. Telefonálni lehessen vele, oszt jól van.

Madonna: Átváltozóművész. Tudtad, hogy apácának készült? Állítólag csak 152 cm magas, de arányos, ezért nem tűnik fel. A férfi háttértáncosait direkt úgy válogatják, hogy ne tűnjön alacsonynak mellettük. Smárolt Britney Spearsszel. A pápa be akarta tiltani. Vallási hóbortja van. Smink nélkül egy átlagos öregasszony. Láttad a kezét? Tök eres a sok edzéstől meg diétától. Kibírhatatlan a természete. Hány pasit elfogyasztott…

Elvis: Él. Simán élhetne még. De talán így volt a jobb, a legenda miatt. Tudod, mennyit keresett, mióta meghalt? Már ha meghalt egyáltalán. Nem ő írta a számait. Még gitározni sem tudott rendesen. Fekete hangja volt. Teherautósofőrként kezdte, nem tudtad? Az imitátorok mind a dagadt Elvist utánozzák, pedig a fiatal Elvis sármosabb volt. Szétlőtte a tévét. Most ő drogozott, vagy csak gyógyszereket szedett? – Hálás vitatéma. Ismerek egy srácot, akinek az apja volt Elvis koncerten.

Hofi: Ha élne, a saját, keresetlen stílusában biztosan kiosztaná a politikai elitet. Istenem, ha Hofi ezt megélhette volna! Beépített ember volt a szockóban, azért tűrték, hogy karikírozza a rendszert. Egyedül neki engedték, hogy Kádárt parodizálja. Vadászott. A színpadon kívül mogorva ember volt – szomorú bohóc. Kevesen férkőztek a közelébe. Hoffmann az eredeti neve, nem tudtad? Tegezte a közönségét, nekem ezért nem volt szimpatikus. Anno beszólt Viktoréknak is. Nem is mentek el a temetésére.

Katonaság: Férfit nevelt a nyápic taknyokból. Felesleges baromság volt. Megtanultál cigarettázni, inni meg fingani. Alig lőttünk, csak csicskáztattak hónapokig. Direkt elvittek az ország másik csücskébe. Látszik rajta, hogy nem volt katona. Tényleg, te még voltál katona? Vittél papírt? Ha buzinak tettetted magad, nem soroztak be. Egy haveromat írnoknak sorozták be, király élete volt. Nézd, a seregben főztek ránk, adtak ruhát, meleg szállást, jó dolgunk volt. Fogkefével kellett pucolnunk a budit. Szereti maga az izzadt nőket és a meleg sört? Nem? Akkor bent marad nyári szolgálaton!

Televízió: Agysorvasztó doboz. Ablak a világra. Vibrál. Én nem nézem. Nekem nincs otthon tévém, és kinyílt a világ. Mondj egy értelmes műsort! Aki bekerül, az már híres lesz, de meddig? Benne leszek a tévében! Amikor a nyolcvanas években nem volt hétfőn adás, annak valami különös, nyomasztó hangulata volt. Hétfőn csinálták a gyerekeket – állítólag a népességnövekedés serkentése miatt nem volt műsor. Se kép, se hang. Hangyák háborúja. Régen két csatorna volt, vártuk az esti filmet, most meg csak szörfözik az ember. Lesz valami jó film este?

Művészek: Bohém mind. Ahhoz, hogy eredetit tudjanak alkotni, szenvedniük kell. Majd száz év múlva kiderül, igazi művészet-e, amit művelnek. Mondj egy igazi művészt! A föld felett lebegnek tíz centivel. Művészlélek. Minden faluban van egy bolond, aki művésznek képzeli magát. Majd ha lesz mit ennünk, meg pénzünk kifizetni a fűtést, na, akkor jöhet a művészet. Lila köd fedi az agyukat. Ma már mindenre ráfogják, hogy művészet. Én reál beálítottságú vagyok, sosem értettem őket.

Mesterek: Kihaltak. Pár év, és nem lesz egy épkézláb villanyszerelő (asztalos, ács, kőműves stb.) sem a közelben. Kettőt kopácsolt és elkért ötezer forintot. Minden munkát elvállalnak, hogy ne keress mást, de képtelenek tartani a határidőt. A jó asztalos legalább egy ujját levágta már. Nektek mennyiért festette ki a lakást? Hogyan tudnak úgy lépkedni azokkal a létrákkal? Egy ügyes mester jobban keres, mint más három diplomával. Mekk mester.

Nyomtatott sajtó: Ha ott is megjelenik, akkor elhiszem. Tessék, ide van írva, fehéren-feketén! Nekem kell az a kis nyugalom, amikor kinyitom az újságot és elmerülök benne. Az Inernet megöli-e? – Hálás téma. Folyamatosan csökken az előfizetők száma. Én mindig hátul, a sportrovatnál kezdem. Na nézzük, mit ír az újság. Szennylap. Mi újság? Népszabadság. Nincs benne semmi, csak blabla.

One Reply to “Az én közhelyszótáram II.”

  1. A legkisebb is számít… Tesco

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x