Papp Andrea

Magyari Sára

Balázs Géza

Balázs Géza

Harangozó Imre

Harangozó Imre

Ilosvay Selymes Pál

Ilosvay Selymes Pál

Dede Éva

Dede Éva

(Ny)elvi kérdések   1-100.

Horváth Péter Iván

Horváth Péter Iván 100 ismeretterjesztő írása

Írások

Nyelvemre harapva
1-75.

Hartay Csaba

Hartay Csaba 75 szatirikus nyelvi írása

Írások

Takázás
1-45.

Horváth Péter Iván

Magyari Sára 45 nyelvi esszéje

Írások

Szólás-mentés 1–50.

Pomozi Péter

Pomozi Péter 50 írása

Írások

Korrekt troll 1-77.

Halmai Tamás

Halmai Tamás 77 korrektorglosszája

Írások

Kávéházi szeglet 1-26.

Fráter Zoltán

Fráter Zoltán 26 esszéje

Írások

Borostyánkő 1-88.

Puszay János

Puszay János 88 esszéje

Írások
Hartay Csaba

Semmi értelme Nyelvemre harapva 08.

2010.11.11.1 hozzászólás

Volt egyszer egy kisfiú, akinek nem volt értelme. Kati, az anyukája benézett a kisfiú gyerekszobájába, aki odabent úgy viselkedett, mint akinek nem volt gyerekszobája.

Nézd meg, ennek így nincs értelme, mondta Kati a férjének, Ernőnek, amint megpillantotta, hogy kisfiuk értelmetlenül ül szobája közepén, körülötte a játékok értelmezhetetlen alakzatban, s így, ennek az egésznek nem volt semmi értelme. Kati értetlenül rázta a fejét, Ernő vállat vont, kiitta kávéját, majd lelépett a munkahelyére. Másnap pszichológushoz vitték a kisfiút. Mi a neve a kisfiúnak, kérdezte a pszichológus a vizsgálat előtt. Kati és Ernő összenéztek, majd kinyögték, hogy kisfiú, ennyi, nem gondolták, hogy más nevet is kellene adniuk neki. Az oviban van Bence, Tomkrúz, Márk, Zsombor, Attila, de így, önmagában, hogy kisfiú, ilyennel még nem találkoztak, ezért sem erőltették az általános névválasztást. A pszichológus hümmögve odabökte, hogy ennek az egésznek így nem sok értelme van. A szülők tanácstalanul vezették ki a kisfiút a rendelőből, aki miután hazaértek, szétpakolta játékait a szobája közepén. Ernőnek megakadt a szeme a játékok alkotta alakzaton. Nézd csak, anyus – mondta Ernő a feleségének – ez az alakzat, illetve képlet megoldás lehet a globális felmelegedés problémájára! Kati hiába próbált elvonatkoztatni, nem látott mást, csak néhány szőnyegen heverő Lego-kockát, kisautót és katonát. Ennek az egésznek így mi értelme van?

Tette fel a költői kérdést a kétségbeesett anyuka, majd a lábosban úszkáló két pár virsli alatt elzárta a gázt, s visszasietett a pszichológushoz, aki rendelőjében ülve a könnyeivel küszködött, mivel ráébredt, nincs is igazi neve, csak ennyi: pszichológus.

1 hozzászólás

#1 gumikacsa 2010. 11. 17. 23:00:48

🙂
(ez a kedvencem) …nem fáj, csak ha nevetek…

Új hozzászólás