Skip to main content

Bevezető

- 2023. 12. 11.

A magyarországi netnyelvészet az 1990-es évek második felében született meg. A kommunikációelméleti és nyelvészeti vonal néhány alapvető szerzőjét és művét mutatjuk be 2023-ban az E-nyelv Magazin számaiban. A 2023/1. számban a nemrégiben elhunyt Benczik Vilmos két fontos munkáját, valamint Bódi Zoltán könyvét ismertettük. Az E-nyelv Magazin 2023/2. számában bemutattuk a Nyíri Kristóf szerkesztette Mobilvilág című könyvet, Bódi Zoltán és Veszelszki Ágnes úttörő Emotikonok című munkáját, valamint a Veszelszki Ágnes szerkesztette netszótárt. A 2023/3. számban közreadtuk Balázs Géza írását Szűts Zoltán Online című könyvéről, valamint részleteket közöltünk három korábbi recenzióból: Balázs Géza Sms-nyelv és -folklór, valamint Veszelszki Ágnes Netnyelvészet című könyvéről.

A mostani, 2023/4. számban Balázs Géza 2023-ban, a Ludovika Egyetemi Kiadónál megjelent Az internet népe című könyvét ajánlják, ismertetik, értékelik a magyar netnyelvészet kiemelkedő szakemberei: Szűts Zoltán, Veszelszki Ágnes, Bódi Zoltán, Szayly József, Vesszős Balázs. Az írásokból itt csak ízelítőt adunk, teljes terjedelmükben más, tudományos és ismeretterjesztő folyóiratokban jelennek meg.

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x