Skip to main content

Kahoot és anyanyelvi piknik

- 2023. 11. 05.

A 2023 tavaszán, a magyar nyelv hetén a Nemzeti Színházból országjáró útra indult anyanyelvi piknik alapötlete egy megújított, a modern technológiákra építő, élményszerű anyanyelvi közösségi program volt. Az év során az anyanyelvi piknik körbejárta az országot – ahogy azt egyik képünkön látni is lehet (sőt az egyik piknik átlépte az országhatárt, mert Nagyváradra is ellátogatott).

2023. november 3-án az ország egyik legkisebb falvába, a Veszprém megyei Kiscsőszre látogatott el a piknik. Kiscsőszt az Élő Forrás hagyományőrző egyesület tette fel (vissza) a térképre: néprajzi, népművészeti, néptáncos tevékenységük összekapcsolódik a falumentéssel. Az anyanyelvi piknik a kultúrapajta vendége volt – az eseményre a környékbeli falvakből sokan összegyűltek.

A vendégeket Kovács Norbert (Cimbi) polgármester köszöntötte. A  csöglei általános iskolások Petőfi, Nagy László, Weöres Sándor, Károlyi Amy és Ágh István versekkel léptek fel. A szereplők: Horváth Mária, Kövi Dóra, Kovács Benedek, Dukai Dorina, Kovács Borbála, Szabó Mátyás, Kövi Ramóna. A verseket Dénes Ágota tanárnő válogatta.

 

Az iskolások versműsora után elkezdődött az anyanyelvi pikni. Balázs Géza, Minya Károly és Pölcz Ádám vezetésével folyt az „élménynyelvtanóra”, kiemelten a Kahoot internetes tesztprogram segítségével a játékos, tanító anyanyelvi teszt. A játék lényege, hogy a résztvevők mobiltelefonokon belépnek a Kahoot-alkalmazásba, majd a teremben (pajtában) kivetített kérdésekre a lehető leghamarabb kell kiválasztaniuk a helyes választ. A program rögtön összesíti az eredményeket (helyes-helytelen válasz, gyorsaság), és megjeleníti a kivetítőn.

A Pölcz Ádám vezette Kahoot-játék minden korosztályt bevont.

Az internetes anyanyelvi játék minden korosztályt megmozgatott.

Minden résztvevő kapott könyvajándékot. A piknik uzsonnával, valamint Boka Gábor képmutatogató vásári komédiás vidám műsorával folytatódott.

   

Az országjáró anyanyelvi piknik 2024-ben folytatódik.

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x