Skip to main content

Vendégségben Ó- és Újkígyóson (34.)

- 2023. 08. 04.
Tegnap Újkígyós és az Ipolyi Arnold Népfőiskola vendége volt a Bihari Népművészeti Egyesület, a Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága és a Partiumi Keresztény Egyetem együttműködése nyomán megvalósuló 8. Partiumi Szabadegyetem csapata. Úgy érzem, emlékezetesen szép és tartalmas napot töltöttünk együtt…
+++
Ó és Újkígyós napja. Házigazdánk Harangozó Imre tanár, néprajzkutató (az MMA tagja) kalauzolt szülőhelyén. A pompásan helyreállított kastélyban csatlakozott a csapatunkhoz körösszegi és adorjáni Csáky Ilona grófnő, Wenckheim Krisztina dédunokája is. A régi kastélyban járt Ferenc József és Sisi. A védőszent búcsúünnepére készülő Szent Anna kápolna és a Wenckheimek csodás, érintetlen sírboltja. Mi a népfőiskola? Az önkéntesség és szabad, természetes tudásátadás. Előkerül a Harangozó Imre gyűjtötte archaikus imádság, és Arany Miatyánk. Meg Szentkatolnai Bálint Gábor családi tulipános ládája is, csak úgy… A szabadegyetem szerdán nyilvános előadásokkal folytatódik a berettyóújfalusi művelődési házban.
📍Berettyóújfalu,  2023. július 24-27.

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x