Skip to main content

Interszexualitás

- 2021. 09. 25.

Immár deres fejjel találkozom és tanulom, hogy mit jelent a transzszexualitás, vagy újabban az interszexualitás, és például olyan nyelvi jelenségekkel ismerkedem, mint lányfiú vagy fiúlány… Olvasom, hogy az interszexualitás „azon állapotoknak az összefoglaló neve, amikor valakiről biológiailag nem lehet megállapítani, hogy férfi-e vagy nő. Az anatómiai jegyekre vonatkozó objektív fogalom, nem tévesztendő össze a nemi identitással, vagyis az egyén szubjektív módon megélt nemével…” Nem tudom: szerintem biológiailag megállapítható, eddig sem volt ezzel probléma, a „szubjektív nem” persze más tészta…

Most csak arról, hogy mi következhet mindebből a mindennapokra nézve. A férfi és női vécé, férfi és női napozó használata. Hallottam olyasmit, hogy valaki nem volt hajlandó egy munkahelyen sem a férfi, sem pedig a női öltözőben átöltözni. Nyilván gond lehet a fiúiskola, lányiskola, fiúkollégium, lánykollégium megnevezésekkel, valamint ezek gyakorlatával. Meddig lesz érthető a vicc: Hogy hívják a fiúkollégiumot? – Kantár. Ki mehet nőgyógyászhoz? Avagy akár meg is kellene változtatni a nőgyógyász szakma megnevezését? Ki jár majd női fodrászhoz? Következnek a nevek: férfi és női nevek. De mi lesz, ha valaki nem akar sem férfi, sem női nevet? Lesznek átmeneti nevek?

Nem tudom.

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x