Skip to main content

Pénz beszél…

- 2021. 04. 01.

Gondolom, a rádióhallgatók mindegyike nyitott füllel és fokozott figyelemmel várja, mi történt tegnap az ázsiai tőzsdéken, mekkora a „mozgás” a pénzpiacokon, mit mutat a devizapiac, hogyan áll a BUX és a DAX, miként teljesítenek a „nagypapírok”. Csakhogy szinte minden nap elhangzik az adásban, hogy az első eredmények 9.00 óra után érkeznek majd be, s nyilván ezért tették a műsort félórával korábbra. De ez csak a műsor aktualitását, hasznosságát jelzi, van vele nyelvi probléma is. No nem az, hogy a rádióhallgatók többsége számára ez a piaci nyelvezet hottentotta (nagypapír, pénzpiac, DAX), hanem a cím.

8.32 Pénz beszél – gazdasági percek a Kossuth rádióban – x. y. a növekedés.hu főszerkesztője

Ahogy a bemondó óriási szenvedéllyel mondja: Pénz beszél. Ha a nagypapír nem is ugrik be elsőre a rádióhallgatóknak, a szólás folytatása mindenképpen: kutya ugat. És bizony, a szenvedélyes bemondóhang után valaki megszólal.

Ezt azért nem kéne! Egy szólást kettévágni. Mert az ember lélekben folytatja, s így a műsor nevetségessé válik. Olyan ez, mint a kilencvenes évek Magyar Televíziójának egyik újítása: az Infoshow. Hetekig ment főműsoridőben, míg valaki rájött, ez kiolvasva bizony: infosó… Gyorsan levették. De azért emlékezetes maradt. Nem a műsor, hanem a „fosós” cím!

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x