Skip to main content

Társadalmi kísérlet – a nyelv felől

- 2020. 07. 10.

A beszélgetés összefoglalójából: „egy erőszakos tendenciáról van szó, amely mögött még gazdasági érdekek is húzódnak, így a normál élettér kezd beszűkülni. Az ideológia ugyanis az egész társadalmat átformálná, kezdve a leginkább befolyásolható fiatalokkal, ezért már az óvodákban is megjelent. Emlékeztetett, hogy egyes vélemények szerint a gyerekeket nem szabad kifejezetten fiúsan vagy lányosan nevelni és szükség van külön érzékenyítő programokra, illetve azt is szorgalmazzák, hogy szüntessék meg az apa és anya szavakat, helyettük vezessék be az egyes és kettes szülő fogalmát. Székely János kiemelte: a keresztény, konzervatív emberek ezt a folyamatot szeretnék megállítani, vagy legalábbis mederbe terelni, de nem úgy, hogy bárki fölött ítélkeznének. Az ugyanis Isten dolga. Székely János arra hívta fel a figyelmet, hogy a genderlobbi a toleranciát hirdetve támadja folyamatosan a legszentebb keresztény értékeket…”

„Ha végigtekintünk az emberiség történelmén, azt látjuk, hogy minden társadalomnak, beleértve a legegyszerűbb törzsi szerveződést is, volt szakrális alapja” írja Salamon Konrád történész Facebook-oldalán. „Egyedül a keresztény vallásra és erkölcsiségre alapozott európai civilizáció kísérletezik a francia forradalom óta azzal, hogy Isten nélküli társadalmat teremtsen. Következmény: az ösztönök mindenáron való kielégítésére törekvő, ám mégis boldogtalan élet. Felbomlóban a társadalom és csökken a születések száma. Tehát nincsenek társak, akikkel együtt… és nincsenek jövőt jelentő gyermekek, akikért… S bármennyire is tagadják, e kettő az emberi élet lényege és értelme. Gondolkodjunk el Voltaire nagyon is időszerű kijelentésén: Ha nem létezne Isten, ki kellene találni”.

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x