Skip to main content

E-nyelv.hu oldal ajánló

- 2019. 06. 08.
Nyelvészet és matematika
„Nem is olyan régen, alig fél évszázada, hogy a matematika, a legegzaktabb tudomány és legkevésbé egzaktnak tekintett nyelvészet egymás határtudományaivá váltak. Pedig a kapcsolat régibb, ha a matematikai módszerek nyelvtudományi alkalmazását szélesebb értelemben vesszük…” írja Fodor István a Mire jó a nyelvtudomány? című munkájában (Balassi, Budapest, 2001: 263). Most három ifjú matematika és magyar tanárszakos egyetemi hallgató, akik saját bevallásuk szerint érdeklődnek a nyelvészet iránt, mutatkoznak be egy-egy, a két tudomány kapcsolatát mutató írásukkal.
Tartalom:
Gerogita Kamilla
Turcsik Bíborka
Albert Roland
Szerzők:
Turcsik Bíborka (1994) – az ELTE magyar és matematika szakos hallgatója. Tanárnak és nyelvésznek készül, egy kognitív poétikai tanulmánya épp megjelenés előtt áll. Versei jelentek meg a ROST, A Hetedik és az Új Bekezdés hasábjain. (2019)
Albert Roland – az ELTE magyar és matematika tanárszakos hallgatója. Szakdolgozatát véges projektív geometriából írja, de a nyelvészet is közel áll hozzá. Szeptembertől szülővárosában, Orosházán kezd tanítani. (2019)
Georgita Kamilla Lujza – 2014 szeptembere óta az ELTE magyar-matematika tanárszakos hallgatója (2019)

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x