Skip to main content

Mikor elalszol…

- 2018. 09. 10.

A leginkább szívhez szóló szövegek üzenetek, vallomások, kérések, az ember, a világ legegyszerűbb jelenségei. Mint ez a dal is:
„Mikor elalszol, álmodj velem. / Ha valami fájna, feledjed el. / …tedd meg nekem! / Mikor elalszol, álmodj velem. / A virágok színét ne feledd el. / …tedd meg nekem!”
A legszebb szövegek költői képeket hordoznak:
„Álmodd azt, hogy dalol a fény, / s dala lassan utol is ér!”, „Mikor felébredsz, gondolj velem. / Csizmád a hóban könnyű legyen.”
A legszebb szövegek egyszerű, de mély üzenetek: „Mikor elalszol, álmodj velem! / A csókjaim ízét ne feledd el.”
Ez a dal (Mikor elalszol…) fölfogható úgy is, mint egy altató. S az altató a legősibb szövegműfaj. Azért áll annyira közel hozzánk.
A legszebb szövegek közé tartoznak a kérések, köztük a bocsánatkérés, sőt könyörgés: „Bocsásd meg az éveket, / mikor nem hittem neked. / És adj erőt! És adj időt! / Próbáld meg újra velem, / én kedvesem!”
A legszebb szövegek egyszerű ismétlések: „És adj erőt! És adj időt!”, „Próbáld meg újra velem, / én kedvesem!”
A bocsánatkérés az a szövegműfaj, amely leginkább hiányzik az életünkből. És éppen ezért érint meg bennünket mindennél jobban.
Hallgassák meg, a neten is elérhető! Zalatnay Sarolta dalának szövegét Adamis Anna írta. Összeállításunk Adamis Anna születésnapjára készült. De szól minden szerelmesnek. Előadták az Édes Anyanyelvünk munkatársai: Pölcz Ádám és Újszászi Bogár László. Elhangzott a Kossuth rádióban 2018. augusztus 30-án.

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x