Skip to main content

Csönd és derű

- 2020. 02. 03.

Mert látja rajtam: búcsúzni készülök. Szép időnk volt együtt. Belakni a nyelv zegzugos mértanát, kibeszélni a szavak nyílt titkait. Mit adhatnék neki mementóul? Batyujába legszívesebben Arany mindentudását csúsztatnám, és Kosztolányi purista (a nyelv tisztaságát féltő) cikkeit. Pilinszky teológiába áttünedező sorait beszédről, hallgatásról. Nemes Nagy Ágnes műhelyjegyzeteit és Nádasdy Ádám nyelvészeti publicisztikáját. A tapasztalatot, hogy a szeretetelvű nyitottság szerzői (Weöres, Pilinszky, Vasadi, Tandori, Esterházy) nemcsak léttitkok tudói, tudatói, de a Logosz munkatársai is. Alfonz, a barátom megelőz. Batyumba kenyeret és bort és csöndet és derűt csúsztat.

Halmai Tamás: Alfonz, a barátom. Korrektorglosszák című kötete megrendelhető az e-nyelv.hu könyvesboltjában. A könyvről megjelent ismertetések: Grétsy László: Halmai Tamás korrektorglosszái (Édes Anyanyelvünk, 2018/4. 18.), Minya Károly: Korrekt troll. Felszabadulni nyelvhasználati kétségeink és kötöttségeink alól. (Magyar Idők, Lugas, 2018. szept. 15.)

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x