Skip to main content

Nyelvkontroll

- 2019. 12. 13.

Ősi meditációs gyakorlatok ugyanezt tanítják: elmélyült tudattal (tudatossággal) saját organikus számítógépünket csodákra vehetjük rá. – S nem így vagyunk-e a nyelvvel is? Használjuk (ő is bennünket), de csak ritkás, ünnepi pillanatokban élünk ajándékba kapott lehetőségeivel. E pillanatokat költészetnek nevezzük, aztán megfeledkezünk róluk, mert életszerűbb életbe sodor az idő. Pedig adódhat-e nyomósabb létmód a versekben megtapasztalhatónál? Vegyük szívünkre a hölderlini programot: lakozzunk költőien. Művészetté formálja sorsunk, ha benne egy húron pendül a nyelv és a szeretet.

Halmai Tamás: Alfonz, a barátom. Korrektorglosszák című kötete megrendelhető az e-nyelv.hu könyvesboltjában. A könyvről megjelent ismertetések: Grétsy László: Halmai Tamás korrektorglosszái (Édes Anyanyelvünk, 2018/4. 18.), Minya Károly: Korrekt troll. Felszabadulni nyelvhasználati kétségeink és kötöttségeink alól. (Magyar Idők, Lugas, 2018. szept. 15.)

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x