Skip to main content

„Sietni kell a szeretettel”

- 2019. 12. 03.

„Sietni kell a szeretettel”, írja, és nekibuzdulunk. „Az vagy, akire annyi éve vársz”, írja, és betelik időnk. „Van olyan ég, melyben otthon vagyunk”, írja, és vándoridentitásunk fölenyhül. „Élni lehetetlen. Ő megkíséreli”, írja (egy hársról), s lehetőségeink gyarapodnak. – Balla Zsófia Más ünnepek című verseskötete 2016-ban jelent meg, egyik leggyakrabban idézett sora viszont már fél évszázada örök: „Ahogyan élek, az a hazám”. – A költészetbe hazatérő szavak okosak is, ékesek is. S furtonfurt anyanyelvünkké kívánnak lenni. Ahogyan írunk, olvasunk, beszélünk: az az otthonunk. Palota lesz a menedékből.

Halmai Tamás: Alfonz, a barátom. Korrektorglosszák című kötete megrendelhető az e-nyelv.hu könyvesboltjában. A könyvről megjelent ismertetések: Grétsy László: Halmai Tamás korrektorglosszái (Édes Anyanyelvünk, 2018/4. 18.), Minya Károly: Korrekt troll. Felszabadulni nyelvhasználati kétségeink és kötöttségeink alól. (Magyar Idők, Lugas, 2018. szept. 15.)

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x