Skip to main content

Szépszer

- 2019. 09. 13.

(A tél-túl, a mi tűrés-tagadás, a jobbadán, a vigyázatosan, a fázni valamitől: Báthori-esszékből szervesült a glosszaírnok szótárába.) A nyelv javaiban mértékkel dőzsöl; lírája lelkiismereti létköltészet; belátásai, ajánlatai, egész közlésrendje komótos értékeket szolgál – szabadon. Az anyagi, az érzéki, a testi létezés súlypontjait a transzcendentumban találja föl; életműve kötetről kötetre terjeszkedő, szentenciózus metafizika. Amit ír: életre olvas bennünket, minthogy benső világtérhez szoktat. Poétikai kultúrája: lelkünkért közbenjáró szellem. Csendet beszél a hasunkba az ilyen költő.

Halmai Tamás: Alfonz, a barátom. Korrektorglosszák című kötete megrendelhető az e-nyelv.hu könyvesboltjában. A könyvről megjelent ismertetések: Grétsy László: Halmai Tamás korrektorglosszái (Édes Anyanyelvünk, 2018/4. 18.), Minya Károly: Korrekt troll. Felszabadulni nyelvhasználati kétségeink és kötöttségeink alól. (Magyar Idők, Lugas, 2018. szept. 15.)

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x