Skip to main content

Egybe, külön, kicsi, nagy

- 2019. 05. 13.

Nem egyszerű játék a foci. Az egybe- és különírás, a kis- és nagykötőjel helyes használata sem egyszerűbb – de kedélyes játék. Ha nyolc-tíz játékos edz, pontos számuk lehet hét és tizenegy is. De ha nyolc–tíz játékos számára van hely a csapat kisbuszán, a tizenegyediknek már taxiznia kell. A kiskötőjel (diviz) itt körülbelüliséget fejez ki; nagykötőjellel pontosan meghatározott tól-ig értékekre utalunk. Ha tehát álláshirdetést adunk föl, munkajogi szempontból is akkor járunk el körültekintően, ha nem keverjük a 180-200 ezres fizetési ígéretet a 180–200 ezressel.

Halmai Tamás: Alfonz, a barátom. Korrektorglosszák című kötete megrendelhető az e-nyelv.hu könyvesboltjában. A könyvről megjelent ismertetések: Grétsy László: Halmai Tamás korrektorglosszái (Édes Anyanyelvünk, 2018/4. 18.), Minya Károly: Korrekt troll. Felszabadulni nyelvhasználati kétségeink és kötöttségeink alól. (Magyar Idők, Lugas, 2018. szept. 15.)

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x