Skip to main content

Márton Áron gondolatai

- 2018. 10. 20.

Márton Áron gyulafehérvári püspök jelmondatának jelentése: „Nem futamodom meg a munkától”. Nem futamodott meg semmitől, a bajoktól, a nyomorúságtól, a szenvedéstől sem. Nem tűrte meg a békepapokat,  hűséges, bátor katonája volt mindvégig  Krisztusnak. Jelmondata mély értelmű utalás volt munkával és szenvedéssel teli életére. Márton Áron püspök a bécsi döntés után Dél-Erdélyben maradt, Gyulafehérvárról kormányozta egyházmegyéjét. A háború alatt és az azt követő nehéz években az erdélyi  magyarság jogainak és a keresztény szeretetnek következetes, bátor képviselője volt.

Útravalóul ezt hagyta az ifjúságnak:

„A jövő nemzedékének tudatába bele kell égetnünk, hogy a népért végzendő munka nem külön foglalkozási ág, hanem minden hivatással elválaszthatatlanul együtt járó kötelesség. A nép az apostolokat várja, akik nem dicsőséget keresnek, hanem munkát vállalnak, nem csak belőle élni, hanem érette dolgozni is tudnak.”

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x