Skip to main content

Szerkesztői bevezető

Balázs Géza - 2010. 06. 28.

Tisztelt Olvasóink!

Az E-nyelv Magazin 2010/2. számát (sorrendben a 4. számot) kínáljuk Önöknek. Első számunkban Kazinczy és a korával foglalkoztunk, a másodikban a nyelv és változás kérdésével, a harmadikban a hálózatkutatással kapcsolatos magyar nyelvészeti szakmai gondolkodáshoz kívántunk adalékot adni.

Mostani, negyedik számunk tematikája: Régi jelenségek – új köntösben. Három, különböző egyetemen (NYME SEK Szombathely, ELTE Budapest, EKF Eger) most végzős hallgató írását adjuk közre: a digitális térben megjelenő ragadványnevekről (a nicknevekről), az olvasói levél új változatáról, az sms-véleményrovatról, valamint a locsolóversekben felbukkanó trágárságról mint kortünetről. A három tanulmányt a három végzős szerző személyén, az emlegetett az „új köntösön” túl összekapcsolja még a ma világainak leírásában felbukkanó szókimondás, sok esetben a trágárságig eljutva. Mindhárom szerzőnk miniéletrajzát is megtalálják a Szerzőink rovatban.

Egyúttal bejelentjük, hogy az E-nyelv Magazin jelen számának szerkesztője Balázs Géza, technikai szerkesztője Pölcz Ádám. A szerkesztőbizottság változatlan.

A 2010/3. számunk ősszel jelenik meg, tervezett témája: a blog leírásának nyelvészete. A további tervekben szerepel az igazságügyi nyelvészettel és a politikai korrektséggel kapcsolatos tematikus számok megjelentése is.

A Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Nonprofit Kft. mint kiadó nevében is hasznos olvasmányt kívánok Tisztelt Olvasóinknak!

– Balázs Géza –

Nincs hozzászólás!

Your Email address will not be published.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

x