Pusztay János

Puszay János

Halmai Tamás

Halmai Tamás

Magyari Sára

Magyari Sára

Balázs Géza

Balázs Géza

Pomozi Péter

Pomozi Péter

Kóródi Bence

Kóródi Bence

Kövesdy Zsuzsa

Kövesdy Zsuzsa

Fráter Zoltán

Fráter Zoltán

Minya Károly

Minya Károly

Ilosvay Selymes Pál

Ilosvay Selymes Pál

(Ny)elvi kérdések   1-100.

Horváth Péter Iván

Horváth Péter Iván 100 ismeretterjesztő írása

Írások

Nyelvemre harapva
1-75.

Hartay Csaba

Hartay Csaba 75 szatirikus nyelvi írása

Írások
Hartay Csaba

A képlet Nyelvemre harapva 75.

2017.03.20.nincs hozzászólás

Rendt Elvinders szerint R4+W3+ZD78=DST9.

Rendt Elvinders erre a megállapítására igen korán rájött, alig múlt 16 éves. Igaz, a képlet elfogadtatása mind a mai napig nem történt meg maradéktalanul, hiszen a szakmában jelentős azoknak a kételkedőknek a száma, akik nem értenek egyet a végeredménnyel, sőt, akadnak olyanok is, akik szerint már az első betűjelekkel és számokkal kapcsolatban is komoly gondok merülnek fel.

Nézzük meg alaposabban: R4. Mindannyiunkban megfogalmazódik a kérdés, hogy vajon az „R” mit jelöl, de nem ez a lényege a levezetésnek. Rendt Elvinders szerint az a fő baj az emberiség jelentős hányadával, hogy folyton okoskodni akarunk, előtérbe helyezve saját véleményünket, ezáltal elnyomva az esetleges ötletes felvetéseket, jó megoldásokat.

Az R4 pontos meghatározásához tehát nem a nagyhangú tömeghez kell fordulnunk, hanem magához a halk szavú, komoly szakmai múlttal rendelkező Rendt Elvindershez. A probléma viszont az, hogy Rendt Elvinders jelenleg már nem erősíti az élő tudósok táborát, így mégiscsak a kétkedő szkeptikusok közül kell megszólaltatnunk valakit, aki legalább nagyvonalaiban ismeri a híres Rendt Elvinders munkásságát. Szomorú, de erre a hálátlan feladatra mindeddig nem akadt megfelelő jelentkező, ugorjunk hát a képlet végére, hátha világosabban látjuk a dolgot: DST9.

Sajnos nem lettünk okosabbak, ez még bonyolultabbnak tűnik. Rendt Elvinders, ha élne, büszke lenne ránk, amiért ismét elővettük nagyszerű képletét, de egyben csalódott is, mivel látná, hogy tényleg nincsen kulcsunk az ő képletekben kifejezhetetlen zsenialitásához.

 

Új hozzászólás