Papp Andrea

Magyari Sára

Balázs Géza

Balázs Géza

Harangozó Imre

Harangozó Imre

Ilosvay Selymes Pál

Ilosvay Selymes Pál

Dede Éva

Dede Éva

(Ny)elvi kérdések   1-100.

Horváth Péter Iván

Horváth Péter Iván 100 ismeretterjesztő írása

Írások

Nyelvemre harapva
1-75.

Hartay Csaba

Hartay Csaba 75 szatirikus nyelvi írása

Írások

Takázás
1-45.

Horváth Péter Iván

Magyari Sára 45 nyelvi esszéje

Írások

Szólás-mentés 1–50.

Pomozi Péter

Pomozi Péter 50 írása

Írások

Korrekt troll 1-77.

Halmai Tamás

Halmai Tamás 77 korrektorglosszája

Írások

Kávéházi szeglet 1-26.

Fráter Zoltán

Fráter Zoltán 26 esszéje

Írások

Borostyánkő 1-88.

Puszay János

Puszay János 88 esszéje

Írások

Szerkesztői bevezető

2010.06.28.nincs hozzászólás

Előszó a negyedik számhoz.

Tisztelt Olvasóink!

Az E-nyelv Magazin 2010/2. számát (sorrendben a 4. számot) kínáljuk Önöknek. Első számunkban Kazinczy és a korával foglalkoztunk, a másodikban a nyelv és változás kérdésével, a harmadikban a hálózatkutatással kapcsolatos magyar nyelvészeti szakmai gondolkodáshoz kívántunk adalékot adni.

Mostani, negyedik számunk tematikája: Régi jelenségek – új köntösben. Három, különböző egyetemen (NYME SEK Szombathely, ELTE Budapest, EKF Eger) most végzős hallgató írását adjuk közre: a digitális térben megjelenő ragadványnevekről (a nicknevekről), az olvasói levél új változatáról, az sms-véleményrovatról, valamint a locsolóversekben felbukkanó trágárságról mint kortünetről. A három tanulmányt a három végzős szerző személyén, az emlegetett az „új köntösön” túl összekapcsolja még a ma világainak leírásában felbukkanó szókimondás, sok esetben a trágárságig eljutva. Mindhárom szerzőnk miniéletrajzát is megtalálják a Szerzőink rovatban.

Egyúttal bejelentjük, hogy az E-nyelv Magazin jelen számának szerkesztője Balázs Géza, technikai szerkesztője Pölcz Ádám. A szerkesztőbizottság változatlan.

A 2010/3. számunk ősszel jelenik meg, tervezett témája: a blog leírásának nyelvészete. A további tervekben szerepel az igazságügyi nyelvészettel és a politikai korrektséggel kapcsolatos tematikus számok megjelentése is.

A Inter Kultúra-, Nyelv- és Médiakutató Központ Nonprofit Kft. mint kiadó nevében is hasznos olvasmányt kívánok Tisztelt Olvasóinknak!

– Balázs Géza –

Új hozzászólás